- 077-9979272
- [email protected]
- רח' משה דיין 10, פתח תקווה
זאת ועוד, חריג נוסף להסדר איזון המשאבים בהתאם לחוק יחסי ממון, מתייחס לסיטואציה שבה בני הזוג הסכימו בכתב על רכוש שלא יאוזן ביניהם. כלומר, בני זוג יכולים לחתום יחדיו על הסכם אשר יקבע חלוקת רכוש שונה בעת גירושין. כלומר, חוק יחסי ממון קובע אומנם ברירת מחדל חוקית, אך מדובר בברירת מחדל שבני הזוג יכולים לפעול באופן שונה. כאשר בני הזוג מעוניינים לפעול באופן שונה מהקבוע בחוק יחסי ממון, הרי שעליהם לחתום על הסכם ממון.
חריג אחרון ואף עיקרי, אליו נבקש לייחד מספר מילים, נוגע לעצם תחולתו של "הסדר איזון המשאבים" הקובע למעשה "חלוקת רכוש שווה" בין בני זוג. החריג אליו נבקש להתייחס, הוא חריג אשר קבוע בסעיף 8(2) לחוק יחסי ממון. סעיף זה קובע כי בית המשפט רשאי, בהתקיימן של נסיבות מיוחדות ולבקשת אחד מבני הזוג, לקבוע כי חלוקת הרכוש המשותף בין בני הזוג לא תיעשה באופן שווה, אלא באופן אחר כפי שיימצא לנכון בהתאם לנסיבות העניין. עם זאת, היה ובית המשפט מצא כי יש לערוך חלוקה שונה, עליו לשקול בין היתר: את הנכסים העתידיים של בני הזוג (כמו למשל: תגמולי קניין רוחני שיתקבלו בעתיד), ואת כושר ההשתכרות של כל אחד מבני הזוג.
פעמים רבות אנו מגלים כי חלוקת רכוש בגירושין הופכת להיות בעייתית יותר כאשר מדובר בנישואין שניים. פרק ב' בחיים מלווה בניסיון רב יותר ובני הזוג מודעים יותר לזכויותיהם. בנוסף, יתכן ובקשר הקודם היו ילדים שגם להם אנו רוצים לדאוג, לצד הילדים שנוספו בקשר השני.
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם